vandtrenden.blogg.se

Svårt att vända trenden? Vi hjälper dig få mer pengar över vid månadsslutet.

Problem med index

Kategori: Allmänt

Verkar som om denna sida inte dyker upp i Google. Om så är fallet, och att bloggen inte funkar i sökmotorn kan det bli tal om att flytta denna blogg. Får hoppas att Google får ordning på sina grejer.
 
Vet inte riktigt vad som är problemet?
 

Svårt att sia om aktiemarknaden 2013

Kategori: Allmänt

Har redan börjat kika lite på en del nya potentiella aktieköp för 2013. Finns ett par riktigt fina oljebolag som jag tror en hel del på. Det sköna med dessa bolag är att de kan ge 100-1000% avkastning. De som lyckades hoppa på och av tåget med African Oil tidigare i år, vet vad jag menar.

Samtidigt är det givetvis enormt svårt att förespå hur marknaden kommer att reagera på den ekonomiska inbromsningen som sker världen över. Somliga tror att börsen kommer att gå kraftigt ner, men vad vi kunnat se under detta år är att börsen klarat sig väldigt väl, trots att ekonomin backar.

Själv kommer jag nog satsa, men försöka gör det klokt. Olja känns som en riskfylld, men också bra investering, Oljan behövs vare sig det ekonomiska kugghjulen snurrar på högvarv eller ej.

Det kostar mycket att fira jul

Kategori: Allmänt

Många av oss gnor runt som ett par arbetarmöss så här inför julen, det mycket som skall fixas, ordnas och inte minst köpas. Varje jul handlar vi svenskar för omkring 6000-8000 kr och dessa pengar skall räcka till mat, mys och presenter. Det säger sig nästan själv att detta är en tung utgift för medelhushållet och att det frestar på hushållsekonomin.
 
behöver vi verkligen så många julklappar under julgranen?
 
För att få tillräckligt med pengar till julfirandet tvingas somliga låna andra jobbar lite extra. Hur man än vrider och vänder på det måste mer pengar in i kassan, om inte.... Ja, så vida man inte väljer att dra ner en aning på förväntningarna på maten och klapparna. 
 
En bekant och dennes familj beslutade gemensamt att de enbart skulle ge klappar som kostar maximalt 200 kr och samtidigt valde man att handla julmat tillsamans med grannfamiljen. På detta sparade man nästan 10000 kr och ändå blev det mat över. 
 
Ibland tror jag vi fastnar i tanken att vi behöver mer pengar, när vad vi egentligen bör sträva efter att spendera mindre.
 

Svensken vet inte vad snabblånet kostar

Kategori: Allmänt

Länsförsäkringarna har låtit utföra en undersökning om smslån, där omkring tusen svenskar ombads att kalkylera lånekostnaden för ett snabblån. Resultatet av undersökningen visar med all önskad tydlighet att kunskaperna om kostanden för denna typ av lån är under all kritik. 
 
3 av 4 av de tillfrågade misslyckades med att bedöma kostnaden för lånet och det var fler kvinnor än män som missbedömde priset på lånen. Lågutbildade och äldre hade också svårare att uppskatta priset än yngre högutbildade. Läs mer här.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.